Jos tilanne olisi se, että kun lomamatkalla on tuhraantunut meiltä yhteensä yli tuhat euroa (ja ylimääräistä ei oikeastaan olisi ollut) niin se olisinkin minä, joka on lähdössä tapaamaan ihmisiä, jotka olivat samassa koulussa samalla luokka-asteella yhdeksännellä luokalla (ei siis pelkästään oma luokka) ja kävisin kampaajalla ollakseni hieno ja haluaisin ostaa uusia vaatteita koreillakseni siellä, niin ihan varmasti tulisi kritiikkiä, ja paljon. Onhan kyseessä mies, joka urputti minulle 2,5 euron leikkuulaudan ostamisesta, koska meillä oli ennestäänkin leikkuulautoja. Mies, joka ei ottanut varavaatteita lomalle ja osti sitten kalliilla erikoiskaupasta goretex-kengät ja vaellushousut, kun kasteli ainoansa.

Armas kävi parturissa viikolla, ja eilen oli menossa ostamaan itselleen kauluspaitaa sinne luokka- (tai siis ennemminkin luokka-aste)kokoukseensa, ihmettelin, miksei kelpaa ne mitkä on jo kaapissa, miksi mokomaan pitää niin kauheasti laittautua, kun ei kuitenkaan kyseessä ole mitkään häät tai hautajaiset tai illalliset - pelkät ryyppäjäiset. Kun sitä rahaa on nyt vähän. Hän käänsi asian niin, että minun mielestäni hän ei saisi mennä luokkakokoukseen. Syy hienostelunhaluun oli kuulemma se, että siellä on mukana ihmisiä, joiden hän tietää pukeutuvan hienosti. Sehän onkin hyvä syy. Sanoin, että jospa minäkin ostaisin vaikka uuden takin, kun mielenosoituksessa voi olla ihmisiä, jotka on pukeutuneet hienosti. Oli vihainen. Onko hieman narsistimaista käytöstä taas?

Entäs se, kun lomalta tullessa vein Hipun sitten sinne kiinalaiseen, ja Armas oli (ihan aiheestakin kyllä) loukkaantunut, kun Hippu ei halunnut häntä mukaan. Minä tarjouduin laittamaan hänelle ruokaa ennen lähtöä, ja sanoin myös, että voisihan hän tulla mukaan ja käydä vaikka Subissa tai jossain syömässä sillävälin. Ei, ei mikään ehdotus kelvannut, piti mököttää. Sitten juopotteli ja yöllä sänkyyn tullessa valitti, että kun on nälkä. !!! Sanoin, että no mikset syönyt, vastasi että mitä hän olisi syönyt. !!! Ja että nytkö minäkin olen häntä vastaan. Sanoin painokkaasti, että tarjouduin kyllä tekemään ruokaa ja kyllä aikuinen ihminen osaa kaapista ottaa syötävää, niin ei ainakaan enää vastaan mutissut. Varmaan sammui. Mutta että voi olla lapsellinen äijä! Piti saada esittää marttyyria. 

Koska olen lähdössä tänään sinne mielenosoitukseen Helsinkiin, ja hän oli hieman mustasukkainen, että mitä minä siellä. Ja kenen kanssa. Ja että onko jotain syytä ettei hän voisi tulla mukaan. Sanoin, että tule vain, mutta eihän hänellä todellisuudessa ollut mitään halua sinne lähteä, kunhan varmisteli etten jonkun miehen luo ole menossa. Ei siis olekaan tulossa mukaan - ei kai, kun kännäsi taas puoli kahteen. Nämä mustasukkaisuusasiat kun vaan tahtovat mennä käsi kädessä niin, että hän on huolissaan minun uskollisuudestani silloin, kun hänellä itsellään on jotain sutinaa...

Että joo. Alkaahan näitä ärsyttävyyksiä taas olla.