No, se tekemisen into lopahti Armaalla lyhyeen. Talon toisen puolen räystäätkin jäi putsaamatta, kun sanoi, että "huomenna"... tunnen hänet ja rohkenin sitä epäillä, niin suuttui. Eilen mainitsin asiasta, niin sanoi "huomenna" mutta epäilenpä, ettei tänäänkään... jos olisi rahaa, niin tilaisin paikalle sellaisen vuokratalonmiehen. Sitten saisi kuunnella sitä "olisinhan minä sen tehnyt" -selitystä :) 

Mutta anoppi. En kyllä aina ymmärrä sitä. Lasten päättäjäisten yhteydessä antoi kassin, jossa oli lapsille After Eight-paketit mieheen (tyttöön) ja nippu sukkia, joita hänen miehensä ei suostunut pitämään (ja joista olin joskus kysyttäessä sanonut, että saattaisi olla meillä EHKÄ käyttöä) ja paketti - vai oliko peräti kaksi - Reissumies-leipää, jossa päiväys oli umpeutunut neljä päivää aiemmin. No, onhan ruisleipä toki usein aika hyvin säilyvää, mutta kuka antaa toiselle ruisleipää, jonka parasta ennen - päivä on mennyt neljä päivää sitten? Edes mainitsematta, että se on päiväysvanhaa! Sehän olisi ollut kaupassakin roskiskamaa jo monta päivää aiemmin, ja jostain kaupan roskiksesta ne oli kai dyykattukin, sanoi jonkun antaneen niitä hänelle. En ihan usko, että ainakaan hänen nirso miehensä niitä olisi syönyt, ja minähän en edes oikein voi syödä tavan ruisleipää. Ja mikään leipä ei ole niin ankeaa syötävää kuin vanhentunut hapan ruisleipä... 

Mutta voiko sellaistakaan sanoa - ei. Ja on sitä vanhaa leipää nyt pistelty - ne jotka sitä meillä syö - ja normaalisti päiväysten suhteen niin tarkka Armas saa sitten jatkossakin joskus tyytyä punalappuiseen ruisleipään, jos kerran äitinsä antama viikon vanha leipäkin kelpaa. Vai kuinka kauan sitten lieneekään leivottu. Ainakin sain kuulla vastaväitteitä kauhistellessani sitä "eräpäivää", että kyllähän se vielä ihan hyvää on. Siis kun ajattelee, että sellanen Reissaripaketti ei maksa tuoreenakaan montaakymmentä senttiä! Halpuutuksen jälkeen Prismassa muistaakseni 37 senttiä. Sen saa kolmella tyhjällä (pantillisella) juomatölkillä. 

Jos haluaisi ilahduttaa köyhää perhettä, niin ostaisi tuoretta ruokaa - vanhaa joutuvat syömään muutenkin aina.