On alkanut tulla omituisia raivareita. Eihän siinä mitään, pinnan katkeilu on tuttua jo ennestään, mutta nämä ovat jotain ihan toisesta maailmasta. Eilen sain silmittömän raivarin taas jostain ihan pienestä, ja kamalinta on se, että en muista yhtään mistä se alkoi. Musta piste siinä kohdassa. Tai musta aukko pikemminkin. Muistan ajatelleeni jotain ihan muuta ja seuraava muistikuva on kauhea riita toisesta asiasta. Sellaisesta, jonka olin aiemmin mielessäni kuitannut jo että no olkoon, en viitsi edes mainita eriävää mielipidettäni, koska asia on niin mitätön. 

Armas on kyllä sanonut jo aiemminkin, että pelkää minua niiden kohtausten aikana. Toki osa on ihan aiheesta tulleita raivareita, kyllähän niihin joskus on syytäkin, mutta se silmittömyys on uutta. Hänenkin mielestään. 

Ihmettelinhän jo jokin aika sitten sitä, miten hermostuminen saa nykyisin ihan fyysisiä tuntemuksia aikaan, heikotusta jäsenissä ja huminaa päässä. Ei voi sanoa, että "napsahtaa päässä" vaan se ikäänkuin leviää kuumana tai kylmänä aaltona kaulan tienoilta koko kroppaan ja on olo, että voisi ilman estoja vaikka hajoittaa tavaroita tai tehdä jotain muuta peruuttamatonta. Luin asiasta, ja tietysti osui silmiin juttu miehestä, joka kuristi vaimonsa tuollaisen raivonpuuskan aikana. Illalla ja yölläkin mietin näitä asioita, että voisinko minäkin tappaa tuon järjettömän raivon vallassa. Ehkä sitä ei pysty sanomaan kohtauksen ulkopuolella, mutta mitä minä niistä muistan, niin eivät ne niinkään ehkä henkilöihin kohdistu ne minun rikkomisajatukseni (en siis ole vielä rikkonut mitään) vaan elottomiin esineisiin. Korkeintaan itseäni voisin vahingoittaa. 

Myös se ilmeni asioista lukiessa, että lääkitys olisi sitten niitä serotoniinin takasinoton estäjiä, eli masennuslääkkeitä. Eivät nämä minun raivarini ole päivittäisiä eikä edes viikoittaisia, että en kyllä niiden takia ala uudestaan syömään lääkkeitä, joista jo pääsin eroon. 

Toivon, että nyt kun tiedostan asian, voisin ehkä jatkossa yrittää pysäyttää tilanteen ennenkuin se eskaloituu raivoksi. Lähteä pois tilanteesta tai panna pään kylmän vesihanan alle. Tai jotain.