Jouduin jo kirjoittamaan terveydenhoitajalle Tintin ihmispelosta - ei siitä tule mitään, jos valinnaisaineita ei uskalla valita, kun saattaa joutua pelottavien ihmisten kanssa samalle luokalle. 

Hippu taas angstaa ruokavaliosta. On ollut siitä tosi tarkka, mutta yhtäkkiä onkin alkanut syödä banoffeeta joka viikonloppu ja viikossa monta pakettia suklaamysliä jogurtin kanssa - onko ihme, että on tullut neljä kiloa lyhyessä ajassa? Ei se missään näy, hoikkahan tuo tyttö on, mutta toki se häntä itseään harmittaa. Ehdotin valkoisen viljan välttämistä ratkaisuksi, mutta millä korvata mysli ja leipä sitten... ja banaaniakaan ei enää voi syödä, kun siinä on sata kaloria. Nyt hän on listannut minulle kuusi ruokalajia, mistä tehdä ruokaa hänelle: katkaravut, herkkusieni (säilyke), pavut, linssit, porkkana ja minimaissi (säilyke). En keksi kuin jonkin wokin, ja niihinkin tulee yleensä jotain nuudelia... onkohan jossain reseptisivustoa, johon voisi syöttää raaka-aineet, ja saisi kelvokkaan reseptin? Porkkana, herkkusieni ja katkarapu... yäääks. Monissa karppaajille tarkoitetuissa reseptisivustoissa on ohjeissa esim. kananmunaa, joka ei käy ollenkaan. Majoneesissa uitettuja salaatteja. Jälkiruokia ja leivonnaisia. 

Huoooh... ja millä rahallakaan minä niitä rapuja ja minimaisseja ostelen kasvavan lapsen tarpeiksi asti... sanoinkin sille, että jos liikaa alkaa hienostella, saa ruveta syömään kaalia.