Juuh... joulumieli on jyllännyt, Armas on siivonnut hienoksi kodin (minä siivosin pöytätasojen alapuolelta kaiken - no, imuroin kyllä katonkin ja seiniltä ja nurkista hämähäkinseitit) niin, että tiskipöytäkin oli hetken aikaa täysin tyhjä. Sellainen on lähestulkoon ennenkuulumatonta tässä huushollissa. Olemme sanailleet ystävällismielisesti, vaikka kyllä se riivinrauta ja kamala akka minussa pahaenteisesti kuplii.

Siskon luona oli vaikeuksia pitää sitä sisuksissa, kun känniääliöt soittelivat musiikkia yömyöhään, enkä saanut kahteen yöhön kunnolla nukutuksi. Eilen illalla meinasi palaa pinna sellaisen asian takia, kun känniääliö kysyi, miksi puhelimeni kilkutti muistutusta. Hän piti hermostumistani moisen kysymyksen johdosta täysin yliammuttuna, mutta pohjalla oli sellainen pikkujuttu, että hän oli tehnyt tuon saman kysymyksen minulle 1-2 kertaa lähes joka päivä jo ainakin kaksi viikkoa. Viimeksi saman päivän aamuna. Eikä muistanut, mitä olin selostanut, vaikka silloin aamullakin ihmettelin, että eikö hän jo ala muistaa sitä, kun joka kerta kyselee. Ja selitin, että se on se särkylääkkeen muistutus. Ja että otan niitä lääkkeitä olkapääkipuun aamuin illoin. 

Miten voi olla niin vitun ääliö, ettei muka muista asiaa enää illalla muutaman kaljan ja Jägermeisterin jälkeen??!! "Iso vee oli siinä muistutuksessa!" mesosi hän. Sokaiseeko mustasukkaisuus etenkin juoneen ihmisen järjen niin pahasti, että kuvittelee heti että joo se on Ville tai Vesa tai Valtteri. Muistutus tarkoittaa varmasti sitä, että jollekin äijälle pitää soittaa, tai ehkä se olikin viesti, jonka se mies lähetti, jotain salakieltä. Mistä minä tiedän, liikkuuko Armaan päässä ylipäätään mikään, muuta kuin ympyrää joku piintynyt epälooginen ajatuksenpätkä. Ja vielä on kaksi juopotteluiltaa edessä. Eilen otin kahdeksalta nukahtamislääkkeen, koska en voinut olla samassa asunnossa sen kanssa sovussa. Hereillä. Tosin lääke ei vaikuttanut, olin taas viimeisenä hereillä koko talosta, mutta sain ainakin mennä sänkyyn lukemaan eikä tarvinnut kuunnella känniääliön loistavia kännimusiikkeja ja örinöitä.

En tiedä jaksanko. Paremmin kestäisi, jos itsekin ryyppäisi, mutta sitten menisi helposti tappelun puolelle.