Armas on nukkunut alakerrassa muutaman yön, kun sen ihottumat äityy pahaksi hikoillessa ja vintissä on hikikuuma, ja tuuletinkin vielä häiritsee sen unia. On kuulemma sohvalla nukkunut paremmin - minä myös koirien kanssa keskenään parisängyssä oikein mainiosti. 

Noin niinkuin yleisesti ottaen.

Eräänä yönä heräsin, ja kuulin rapinoita, jotka häiritsi uudelleen nukahtamista. Sitten kun portaikosta kuului tömpsötystä, kuin olisi koira hypähdellyt portaalta toiselle, säikähdin suorastaan - omat koirat oli visusti vieressä - ja räpsäytin valot päälle. Tömpsötys lakkasi, mutta pidin valoja vielä hetken aikaa. 

Toisena yönä, tai oikeastaan myöhään illalla, en ollut vielä edes nukahtanut, kun lähdin vielä viimeisen kerran käymään vessassa. Kuulin sinne vessaan, kun koira tuli perässäni alakertaan (toisella niistä on tapana kulkea perässäni) ja tassutteli keittiöön. En alkanut sitä siinä sitten odottelemaan, vaan menin vinttiin ja jätin vain oven rakoselleen niin, että koira pääsee tulemaan. Sänkyyn päästyäni huomasin, että molemmat koirat pötköttää siinä, mihin ne lähtiessäni jäi. Kuka siis perässäni kulki?

En epäile, etteikö vanhassa talossa kuuluisi ääniä (Tintillä on kokemuksia muustakin) mutta miksi kuulen koiran tassutusta? Miksi nyt? Liittyykö se lääkityksen lopettamiseen? Kummitteleeko reilu vuosi sitten lopettamani koirat täällä?