Nostin tuossa luottotililtä rahaa ja sillä rahalla maksoin kyseisen luottotilin lyhennyslaskun pois... voi helvetti. Minulla ei ikinä ennen ole ollut tällaista tilannetta, että raha ei kertakaikkiaan riitä. Eikä sen tulemisestakaan ole mitään takeita. 

Vituttaa se, että läskistyn koko ajan. On totta, että epäterveelliset ruoka-ainekset on halvempia kuin terveelliset - jos haluaa syödä jotain muuta kuin niitä rupisia puolimätiä perunoita, joita kaupassa myydään, tai jotain lanttukaalipataa.Aiemmin laihduin salaatilla, mutta näillä rahoilla ei oikein syödä semmoista. Kaali-lantturaaste ei ihan käy. Vatsa räjähtää. 

Onko aikuisen ihmisen kehitystasosta jonkinlainen merkki se, että nauraa katketakseen teineille kohdistettua komediasarjaa katsoessaan?

Ja vielä lopuksi muutamia valikoituja sitaatteja psykiatrin ja psykologin lausunnoista:

["Persoonallisuushäiriöön liittyvä kuormittumisherkkyys altistaa potilaan uupumukseen ja masennukseen sekä vaikeuttaa niistä toipumista. Potilas on saanut kymmenisen vuotta monipuolista, intensiivistä hoitoa vasteen jäädessä vaatimattomaksi. Potilas on edelleen toistuvasti sairauslomilla, töihin sairauslomalta palaaminen tuntuu mahdottomalta, kuormittumisherkkyydestä ei ole päässyt. Työkykyä palauttavaa hoitoa ei ole näköpiirissä. Suosittelen potilaalle pysyvää työkyvyttömyyseläkettä."]

["Kognitiivinen suorituskyky: Tutkittavan WAIS-IV:n tulosten mukaan ovat hänen kognitiiviset kykynsä kokonaisuudessaan arvioituna vähän yli keskitason. Tutkittavan osatestien tulosten välillä on tilastollisesti merkittäviä eroja; visuaalisen päättelyn osatestien yhteenlaskettu tulos on selvästi yli keskitason sekä kielellisen ymmärtämisen osatestien yhteenlaskettu tulos on vähän yli keskitason, mutta työmuistin osatestien yhteenlaskettu tulos sekä prosessointinopeuden osatestien  yhteenlaskettu tulos ovat keskitasoa.

Tutkittavan yleinen sanavarasto, semanttiset muistivarastot, kielellinen looginen päättelykyky, kategoria-ajattelukykyy sekä yleistietous ovat vähän yli keskitason. 

Tutkittavan yleinen kyky jäsentää visuaalisesti esitettyjä ärsykkeitä on selvästi yli keskitasoinen. Hän on kyvykäs selvästi yli keskitasoisesti ymmärtämään visuaalisesti esitettyjä ärsykkeitä, luomaan mielessään loogisia ja asianmukaisia yhteyksiä ärsykkeiden välillä. Hänen visuokonstruktiiviset taitonsa ovat hyviä, aikarajan ehto ei vaikuta negatiivisesti hänen suoritukseensa. 

Psykomotorinen nopeus on keskitasoa. Sekä monimutkaista visuaalista erottelukykyä arvioivassa tehtävässä että visuomotorista taitoa mittaavassa merkkikokeessa tutkittavan tulos on keskitasoa.

---   ---   ---

Psykologina katsoisin, että tutkittava ajankohtaisesti ei ole työkykyinen. Esteitä oppimiseen kognitiivisien taitojen alueella ei ole. Keskittymisen vaikeudet työ- ja arkielämässä, alle odotettua tasoa suoritettu työmuisti- ja prosessointinopeutta arvioivat testit ovat yhteydessä depressiivis-ahdistusprobleemoihin."]