Näin riidan jälkeen unta, joka ihan selvästi pui alitajuisia juttuja tästä suhteesta. Armas oli lähdössä viikoksi Tallinnaan jonkun/joidenkin naisten kanssa. Olin pahoillani, mutta siihen ei Armaan mielestä ollut syytä; hän oli itseoikeutettu lähtemään kenen kanssa vain, eikä minulla ollut siihen sanomista. Ennen matkallelähtöä kävelimme kahdestaan jossain kaupungissa, ja jostain syystä minulla oli tyhjät ostoskärryt. Niihin oli tarkoitus jotain Armaan juttuja laittaa siellä, mihin olimme kävelemässä. Sitten joillekin rappusille tuli nainen, jonka kanssa Armas oli lähdössä, ja olin todella ärtynyt siitä, kun en saanut edes muutamia hetkiä olla kahden hänen kanssaan. Armas meni naisen luo, en jäänyt odottelemaan vaan jatkoin ripeästi matkaani. Totesin, että turhaan työntelen näitä raskaita kärryjäkään, hoidelkoon itse omat asiansa, ja sysäsin ne ostoskärryt jonnekin sivuun. 

Sitten en ollutkaan yksin, vaan Tintti oli mukanani, sekä kaksi keväällähaudattua koiraamme. Tie, jota pitkin olin aikonut mennä kotiin, olikin sellainen, että olisi pitänyt mennä ikkunasta ulos ja laskeutua pystysuoria, heiveröisiä tikkaita todella korkealta. Totesin, että emme koirien kanssa pysty siitä menemään, ja sanoin että mennään takaisin. Vaan tie oli poikki sielläkin - oli leveä ojantapainen, jonka yli olimme päässeet mennessä, mutta nyt se oli niin leveä, ettei enää päässyt. Etsin jonkinlaista puunkarahkaa, jonka avulla olisi voinut ylittää ojan, mutta kun sellaisen löysin, ei ollutkaan enää vastarantaa. Vain kauempana jono veneitä, jotka liikkuivat vasemmalta oikealle. Ja Tintti oli ehtinyt jo lähteä uimasille, virtakin sitä vei sinne oikealle päin... sanoin, että tule pois, sieltä ei pääse, ja hän paniikissa räpiköi ja onnistui pääsemään lumiselle jäänreunalle ja sieltä luokseni. Onneksi minulla oli vaatekassi, josta aloin vaihtaa hänelle kuivia vaatteita päälle. 

Loppujen lopuksi mies naisensa kanssa tuli myös jonnekin lähistölle, mutta olikin isäni. Menivät näkymättömiin jonnekin kulman taakse, ääni kuului ja sanailin inhottavia asioita naisen kanssa. 

Näyttää siltä, että riidan ja unen takana oli jälleen taas se ainainen hylätyksitulemisen pelko. No sehän on itsestään selvää, kaikissa mustasukkaisuusjutuissa sellainen aspekti on.