Ahdistaa taas. Eilen se alkoi heti, kun Armas tuli töistä. Tai ehkä se alkoi jo aiemmin, mutta tulin tietoiseksi siitä vasta silloin. Olisi ollut parasta, kun olisin voinut vain olla yksin, mutta se ei ollut mahdollista. Mieli parani kyllä sitten, kun meno rauhoittui ja sain istua omissa oloissani telkkaria katsomassa, jonkun vanhan Hercule Poirotin katsoin. 

Kun se puunkaatouhokin eilen oli ihan pelottavaa. Pihalla on siis vaahtera, josta repesi talvella iso haara ja mätkähti maahan. Armas on jahkaillut että pitäisi kaataa, ei oikein tohdi itse, pitäisi ehkä pyytää joku ammattimies, jahkati jahkati viikkotolkulla. Ja mitään se ei kuitenkaan asian eteen ole tehnyt. Jos olisin rohkeampi puhelimessa, olisin jo itse soittanut jollekin. Mutta tässä on taas se, että mielestäni Armaankin on hoidettava oma osuutensa tämän talon pidossa, ja näen esimerkiksi puunkaatohommat sellaisina "miesten hommina" joita ei naisten tarvi hoitaa jos talossa mies on. Kokemuksesta myös tiedän, että kun kyllästyn odottamaan ja olen oma-aloitteinen, teen kaiken väärin ainakin hänen mielestään. 

Se, että Armas eilen hermostui ja uhosi kaatavansa koko puun, tuntui minusta siltä, että hän oikein halusi, että jotain kamalaa sattuu, ja sitten siitä voi syyttää minua, kun minulla oli niin kiire ja vaadin jotain tehtäväksi puun suhteen. Iso ja monihaarainen puu, kasvaa rinteessä eikä voi tietää, mihin suuntaan painopiste sen kaataa. "Keinu saattaa mennä" sanoi ylimielisen kuuloisesti. Sellainen vanha vastakkainistuttava keinu, joka on ollut pihassa jo edellisen asukkaan aikana. Ehdotin, että alin, käsivarren paksuinen mutta pitkä ja sivullesojottava oksa katkaistaisiin ainakin ennen kaatamista, mutta ei sillä kuulemma ollut mitään merkitystä millekään. Kuitenkin katkaisi sen myöhemmin itse. Miksi olisi nähnyt moisen vaivan, jos sillä ei olisi mitään merkitystä? Halusi vain dissata taas kaiken, mitä sanon ja ehdotan, kun oli ottanut nokkiinsa. 

Haaveilee Lapin reissusta syksyllä ja suunnittelee sitä. On muun muassa hakenut lainaa jostain. Minä sanon, että reissataan, jos siihen on rahaa, mutta hän ei ole samaa mieltä. Hänelle laina on oikea tapa. "Ei ole ollut ongelmia tähän asti" sanoo, vaikka onhan niitä ongelmia, jos pitää lainaa hakea tavallista elämää varten, kun oma palkka menee laskujen ohella osamaksuihin ja lainanlyhennyksiin.