Oikeasti tuntuu siltä, että menee jo liiallisuuksiin tämä. 

Itsesääli, masennus, ahdistus, ärtymys, onneton olo.

Tintti jotain tyhjänpäiväistä länkytti, ja minun teki mieli heittää sitä jollain, ellei peräti läimäistä. Melkein turhasta. Se kamelin selkä... taas mietin, olisiko parempi aloittaa lääkitys uudelleen. Olisiko se perheelle parempi, jos minulle sitten ei olisikaan. Ainakin se olisi pettymys ja osoitus taas siitä, ettei minusta ole mihinkään. 

Tein itse äidilleni äitienpäiväkortin varmaan joka äitienpäiväksi, tai ostin, jos en tehnyt, enkä osannut kai ajatellakaan, että äitinä niiden saaminen voi loppua jo tässä vaiheessa. Mietin, kaivaisinko vanhat äitienpäiväkortit säilöstään ja laittaisin ne esille... no, viimeisin, Tintiltä saatu, on ollut kyllä koko vuoden keittiön seinällä. Sitäpaitsi sellainen teko luultavasti aiheuttaisi vain Hipussa syyllisyyden tuntoja, enkä halua sitä. Hippu on ainoa tässä perheessä, joka pitää minuakin ihmisenä, jolla on tunteet, eikä vain jonain helvetin siivooja-ruuanlaittaja-pyykkärinä, joka huomataan vain, jos se puuttuu tai on jättänyt tehtävänsä hoitamatta. Tarjosi ruuan ja poimi kukkia - tosin Tintin kanssa, mutta luulen Hipun olleen siinäkin alullepanevana voimana. En tiedä.

Yritin nukkua, tein hengitysharjoituksia ja onnistuin melkein saamaan jo unen päästä kiinni, mutta sitten Armas alkoi kuorsata ja kun tönin, kääntyi vain lähemmäs viemään enemmän tilaa ja jatkoi kuorsausta. Siirryin sohvalle, mutta koirien kanssa siinä on entistä ahtaampaa ja kuumempaa nukkua, kuin sängyssä. Sitten alkoi itkettääkin, ja päätin nousta ylös niin pitkäksi aikaa, että alkaa oikeasti väsyttää. Tiedän, että se migreenilääkkeen oton jälkeen nukuttu parituntinen huononsi entisestäänkin unensaantimahdollisuuksia, mutta sainpahan edes sen nukkua kunnolla. 

Tämä minun masennukseni on varmasti suurimmaksi osaksi olosuhdemasennusta, joka helpottuisi huomattavasti, jos olot muuttuisivat sopivammiksi. Ei kyllä tunnu hyvältä ajatella, että olen tässä suossa omien valintojeni tähden. Aina se olisi mukavampaa, jos syy löytyisi jostain ulkopuolelta...