Sisko hermoilee induktiolieden kanssa, kun ei saa kääntää paistinpannun alla olevaa levyä liian isolle, kun pannu kärsii siitä. Kun pitäis saada ruskistettua liha. Kysyy, mitä hyvää induktiohellassa on, että tämmönen pitää olla. Arvelen, että nopeus. "No kyllä pitää olla aikaa odottaa sen verran!" ... mutta ei ole aikaa odottaa lihojen ruskistumista?? Hänestä on muutenkin alkanut vanhemmiten nousta esiin ärsyttäviä asioita, samantapaisia kuin vanhemmissa äidinpuoleisissa sukulaisissa olen joskus lapsena huomannut. Ajattelemattomia, äkkivääriä sanomisia. Onkin sanonut, ettei enää jaksa miellyttää muita.

---

Mies pähkii rekan takana ajettaessa, että onkohan tämä menossa sinne asti, minne mekin, kun ei jaksaisi ajaa rekan perässä. Tulee valoristeys (punainen valo), jossa rekka on ensimmäisenä ja sen sekä meidän välissä pari henkilöautoa. Kaksi kaistaa samaan suuntaan. Esitän, että menisi nyt sille viereiselle kaistalle, ehtisi hyvin ohittaa rekan, kun se ei pääse nopeasti liikkeelle. Ei käy. Kaksi muuta henkilöautoa ohittaa rekan sujuvasti tuon toisen kaistan kautta. Kyselen, miksi ei voi niin tehdä, niin alkaa kauhea vaahtoaminen, että hän ei aja yhdeksääkymppiä 70:n alueella, hän menee ohi satasen alueella siitä. 


1) kohdassa oli 60:n rajoitus
2) kohdassa oli kaksi samaan suuntaan menevää kaistaa -> turvallisempi ohitusmahdollisuus
3) rekasta olisi päässyt ohi täysin rajoitusten mukaista vauhtia, kaahaamatta 9-kymppiä

Mies menee satasen alueella rekasta ohi ilman ohituskaistaa, ajaen 30km/h ylinopeutta. Tämä oli se miehinen, järkevämpi ratkaisu. Jos olisi tehty, kuten ehdotin, niin se rekka olisi kuulemma roikkunut takapuskurissakin kaiken muun kamalan lisäksi. 

---

Meillä haisee lakanat kaapissa pahalle. En tiedä johtuuko se siitä, että lämmittimen välillä puhauttaessa hajupilven se haju menee kaappiin eikä tuuletu pois. Joka tapauksessa ei yhtään raikas tuoksu, vaikka kuinka ovat puhtaita lakanoita. Eilen vaihdoin lakanat, ja illalla sängyssä totesin miehelle, että lakanat haisee pahalle. Alkoi ihmeellinen tiukkaaminen, että mitä tarkoitan sillä, että lakanat haisee pahalle. Kysyin, että mitä epäselvää on lauseessa "lakanat haisee pahalle"  -  ilmeisesti kaikki. Hän ei ymmärtänyt, mitä se tarkoittaa, mille pahalle. Ilmeisesti minun olisi pitänyt ruveta erittelemään tuoksuja kuin viininmaistaja viinin makuja. Kun ei se ole vain pelkkä "tunkkainen" vaan oikeasti "paha". Muutenkin hän on alkanut muistuttaa sitä, minkälaiseksi mummonsa kuvaili isäänsä. Puhuu ja puhuu vain, vaikka kukaan ei halua kuunnella, ja tiukkaa selitystä, jota ei ole. Tai kuten pari päivää sitten, sanoin jotain ja sitten sanoin että ei oikeastaan mitään. Ei riittänyt. Tuli oikein pihahommista perässäni sisälle kyselemään. Suuttui, kun sanoin, että se ei ollut mitään, kuulit kyllä mitä sanoin ja anna mun olla rauhassa. 

On ahdistavaa ja pelottavaa tuollainen päällekäyvä vaatiminen.