Höh. Erään ihmisen kanssa oli viime syksynä puhetta siitä, että olen käynyt kissalassa vapaaehtoisena, ja että sinne voi toimittaa joutavaa liinavaatetta, kun niistä leikataan kertakäyttöisiä siivousrättejä ja kissoille makuualusia niihin muovivateihin, joita siellä makuupaikkoina käytetään. Hän sanoi, että hänellä on vuosia lojunut jossain vintillä vanhoja semmoisia, ja tarjosi niitä haettavaksi sinne, kunhan saa ne läpikäytyä joskus. 

No, joskus alkukesästä sitten tuli viestiä, että ovat haettavissa. Ajattelin, että niillä ei ole kiire, kun olivat vuosia kerran olleet jossain, ja ihan helppoa ei sielläkäynti ole kun matkaa kertyy toistasataa kilometriä per sivu - ei se huvireissuksi halpaakaan ole - ja sen kerran, kun olisimme olleet sielläpäin(kään) käymässä, niin juuri se päivä ei käynyt hakupäiväksi, olivat sopineet muuta. Itse en tohdi yksin lähteä tuolla käryävällä autollani, en luota siihen edes lyhyemmillä matkoilla, saati noin pitkillä.

Nyt tuli kiukkuisensävyinen tekstari, että onko minulla tarkoituskaan hakea niitä, kun keräävät pölyä siellä. Ensin vuosia säilyttelee niitä jossain, säkittää kun viitsii ja sitten panee ovisuuhun odottamaan ja kiukkuaa, kun ei justiin haeta? Olisi tehnyt mieli sanoa, että no heitä pois, jos ovat tiellä.