Ai että olen herännyt vahvasti väärällä jalalla. Ensimmäisiä päähän mahtuneita ajatuksia oli, että voi kun saisin oman huoneen, missä nukkua rauhassa! Ja että jos tekisi sen aarrekartan, johon laittaisi isolla OMA HUONE, niin tapahtuisiko sitten jotain, että olisinkin kohta ihan yksin vain jossain yksiössä kaupungissa. Että siinä sinulle oma huone, ole nyt tyytyväinen, ei ole yhtään ketään häiritsemässä rouva herkkänahkaa.

Armaan nukkumakäytös on vain mennyt semmoiseksi, että herään siihen ja hermostun. Tänä aamuna sen tukkoinen nenä (aina tukossa, varmaan tupakoinnista enimmäkseen johtuu) päästi ilmeisesti pienen ilmavirran läpi, ja se vihelsi ja räpätti jossain rään seassa kulkiessaan niin kovaan ääneen, että heräsin. Yritin tukkia äänenlähdettä, mutta sain vain vielä kädenkin itseäni vasten nojalleen. Polvikin oli siinä mun puolella mua vasten. Vanhan viinan hajuista henkäilyä. Siinä tempoessani sitten koirakin heräsi, ja ajatteli mun olevan hereillä ja ryhtyi tallustelemaan päälläni. Koiristahan en pääsisi eroon omalla huoneellakaan, koska ovat tottuneet koko elämänsä iän nukkumaan minun vieressäni yönsä. Tosin varmasti oppisivat muullekin tavalle. Ja ovathan ne sentään parempia unikavereita, eivät kuorsaa eivätkä käänny päälle nukkumaan. Vaikka nukkuisivatkin päällä, niin ei haittaisi. 

Lähdin sitten alakertaan, kun ei nukkumisesta mitään tullut, ja totesin kellon olevan vasta puoli seitsemän. Ei ihme, että olisi vielä nukuttanut... Ulkona oli harmaanankea kylmä ilma. Tietokoneelta luin sitten ensitöikseni huomaavaisen ja naistansa rakastavan miehen aatoksia, ja tunsin oloni entistä kurjemmaksi. Kyseinen mies ajatteli sentään akkaansa, ja tiesi että välittäminen vaikuttaa positiivisesti mielialaankin, ja minä elän tuollaisen mörrimöykyn kanssa, joka ei kaupassa käydessäänkään osaa ajatella juuri muita kuin omia tarpeitaan, saati että jotain ylimääräistä kivaa oikeasti kehittelisi. Koska välittäisi. Juu juu, teot merkitsevät enemmän kuin sanat, ja kaikki mitä hän ei tee pelkästään itseään varten, tulee tulkita silkaksi rakkaudeksi minua ja muuta perhettä kohtaan. Mutta ei helvetti kukaan oikeasti jaksaisi edes asua sellaisen ihmisen kanssa, joka todellakin ei tekisi muuta kuin omat asiansa! 

Jos minäkin alkaisin vain omat pyykkini pestä, ja tekisin ruuaksi aina vain jotain perkeleen parsakaalikeittoa, josta itse pidän, niin kyllä tulis meteli siitäkin. Koska oletetaan automaattisesti, että rakastan kaikkia tekemällä kotityöt.

Murrrr! 

Helpotti vähän.