Huomasin tuossa juuri, että Kelan maksamat 300 sairauspäivärahapäivää on tulleet täyteen jo kaksi viikkoa sitten. Tili meni miinukselle, kun pankki otti palvelumaksun, 7,60 tai jotain. Viikkoon siellä ei olekaan ollut kuin kolme euroa, seuraava raha tulee lapsilisien muodossa ensi viikolla. Onneksi lapset ovat siellä reissussaan siskojen kanssa, eihän meillä olisi niille ruokaakaan. 

Armas osti toissapäivänä uuden hienon objektiivin, mutta eilen kun olimme kauppaan lähdössä ja kysyin, maksaako hän ostokset (niistä tuli noin pankin palvelumaksun verran) niin ei, minun piti raapia kolikkosäästöstä kaksieurosia lompakkooni, että voin ostaa Armaan evässämpylät. Kehtasi vielä kysyä kassajonossa, että meneekö hänen tupakka-askinsa siinä samassa. On otsaa! 

Mielellään hän näkisi minun eläkkeelle pääsevän, mutta ei ilmeisesti tajua, että se tietää vieläkin pienempiä rahoja. Joutuihan Armas maksamaan minun normaalisti maksamiani laskuja satasen edestä, eikä ole tietoa, milloin voin maksaa takaisin, jos ikinä. 

Lähetin työpaikan palkanlaskijalle verokorttini ja pyysin, että maksaisi viimevuotisen talvilomani rahana, mutta ei ole mitään kuulunut. Tänään olisi ollut normaali palkanmaksupäivä, jolloin se luultavasti olisi tilille tullut, jos se olisi maksettu. Todennäköisesti on saanut määräyksen pitää kaikki visusti siellä, että voivat maksaa sitten könttäsummana, kun irtisanovat minut. Ettei vain vahingossa maksettaisi liikaa rahaa? Hah, sitä ei voi tapahtua. Jos virhe tulee, niin toiseen suuntaan. En vain tiedä, mitä se merkitsee verotuksen suhteen.