Tintin tilanne ahdistaa taas. Messengerissä tulee koulussaolijalta surkeita, pelokkaita, ahdistuneita viestejä ja se taas aiheuttaa minussa vastaavanlaisia tunteita. Kunpa voisi olla vain kanaemo, joka haalii poikasensa siipien alle suojaan pahalta maailmalta. Olen itse ollut samoissa tilanteissa, samaa ahdistusta aiheuttavissa, eikä minulla ole ollut ketään kenelle purkaa ja kuka olisi tsempannut. Äidille jos yritin kertoa, niin sain vain vähättelyä osakseni.

Äidinkielen opettaja on ankara mies, jonka opetusmetodeihin kuuluu oppilaiden julkinen nöyryyttäminen. Liikunnan opettaja on mies, joka luulee tietävänsä psykiatria ja psykologia paremmin, mitä tällainen lapsi kaipaa, ja laittaa tytön toistuvasti tilanteisiin, jotka eivät todellakaan paranna hänen motivaatiotaan osallistua koko liikuntatunteihin. Kirjoitin helmikuussa liikunnanopettajalle näin: 

"Tintti on käynyt tänä talvena nuorisopsykiatrian poliklinikalla sosiaalisten tilanteiden pelon takia, ja tänään hoitoneuvottelussa oli puhetta muun muassa liikuntatuntien pelosta. Siellähän etenkin joukkuepeleissä tulee näitä tilanteita, jotka on Tintille todella vaikeita. Nuopsyllä kehottivat minua kirjoittamaan Sinulle, voisitko vaikuttaa asiaan, että liikuntatunneista tulisi Tintille vähemmän pelottavia. Esimerkiksi varmistamalla että turvahenkilö X tai turvahenkilö Z olisi samassa joukkueessa, tai parityöskentelyssä Tintin parina. Etenkin poikien kanssa toimiminen tuntuu olevan Tintille stressaavaa, ja pojat kiusaavatkin ainakin huutelemalla ja pilkkaamalla. Myös X'a ja Z'a.

Toivon, että liikuntatunneista saataisi taas mukavia tunteja, eikä siitä olisi liikaa haittaa!"

Opettajan vastaus oli muuten asiallinen, mutta siinä oli kohta "Toisaalta Tintti voisi hyötyä siitäkin, että joissain mukavissa jutuissa pelikaveri tai pari vaihtuisi." ja sitä hän sitten on noudattanutkin. No, ei joka kerta, mutta yksikin on Tintille liikaa. On taas vaikeaa...